Κατηγορία: Ενεργοί Πολίτες (18+)

Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους στην κατηγορία Ενεργοί Πολίτες (18+) επιλέγοντας το όνομα του υποψηφίου.

ΔΕΣΠΩ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
Η Δέσπω, αν και γιαγιά, έχει αφιερώσει τη ζωή της τα τελευταία χρόνια στο να βοηθά εθελοντικά στη συλλογή πωμάτων με σκοπό την αγορά τροχοκαθισμάτων.
Με τις ακούραστες προσπάθειές της έχει καταφέρει να προσφέρει ως σήμερα βοήθεια σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.
Μάλιστα, για την ξεχωριστή της αυτή δράση κατάφερε να διακριθεί και στο εξωτερικό. H δραστηριότητά της έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Έτσι σήμερα η ενέργεια αυτή επεκτάθηκε σε πολλές κοινότητες, σε όλη την Κύπρο καθώς και στα σχολεία που την έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς για να μιλήσει σε μαθητές για αυτή την αξιόλογη προσπάθεια.
Παράλληλα η Δέσπω ίδρυσε και το Ευ-Zω τον Σύνδεσμο Στήριξης Ασθενών, για τον σκοπό αυτό.

ΕΛΙΝΑ ΜΟΤΙΤΟΥ
Η Ελίνα είναι συνιδιοκτήτρια και φυσιοθεραπεύτρια στο Πολυδύναμο Κέντρο Φυσικοθεραπείας «Ασπίδα» και συνεργάτης του ΠΑΣΥΚΑΦ.
Την χαρακτηρίζει η αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα. Επιθυμία της να στηρίζει όλους όσοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Τον Μάρτιο του 2014, δημιούργησε στη μνήμη του μικρού γιου της Αίαντα, την «Ασπίδα του Αίαντα». Έναν χώρο που «Τρικυμίες και Φουρτούνες Αψηφά», με σκοπό να στηρίξει όσους δεν έχουν πρόσβαση σε απαραίτητα είδη, όπως ρουχισμό, υπόδηση, παιχνίδια, βιβλία και οικιακό εξοπλισμό. Μαζί με την ομάδα εθελοντών προσφέρει λίγη χαρά, ανακούφιση και ανάσα σε όσους το χρειαστούν… Δικαιούχοι και μη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που έχουν ανάγκη βοήθειας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Ο Κόκος, είναι ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας.
Ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μετά την κρίση, έχει σταθεί αρωγός σε μεγάλο αριθμό δυσπραγούντων συνανθρώπων μας.
Ο Κόκος, βρίσκεται καθημερινά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας εθελοντικά. Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει είναι η καταγραφή αιτήσεων, η εξεύρεση χορηγών, τροφίμων, ο διαμοιρασμός τους στους δικαιούχους. Και όλα αυτά, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Υπηρεσίες του Δήμου.
Με θετική διάθεση και χαμόγελο, δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζονται οι άνθρωποι που απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας.

ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Θεόδουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος και Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πέρα από τα εργασιακά του καθήκοντα στη Cyta ως Επικεφαλής ΕΚΕ, προσφέρει ανιδιοτελώς, εδώ και 20 περίπου χρόνια, τεχνογνωσία σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, φορείς για την ασφάλεια και υγεία και το περιβάλλον. Την τελευταία διετία, έχει επιδείξει σημαντικό εθελοντικό έργο στους τομείς ΕΚΕ, με διάφορες δράσεις. Είναι Εθελοντής στις πλείστες των δράσεων του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, π.χ. καθαρισμοί οικοτόπων, παραλιών, δενδροφυτεύσεις, διαλέξεις, κυρίως για μείωση των αποβλήτων και την κλιματική αλλαγή, ενώ διεξαγάγει εθελοντικά παρουσιάσεις σε σχολεία, κοινότητες, οργανισμούς. Είναι εθελοντής αιμοδότης, δότης μυελού των οστών και δωρητής οργάνων.

ΣΕΡ ΑΡΟΥΛΚΟΥΜΑΡΑΝ ΣΑΠΑΡΑΤΝΑΜ
Ο Σερ Αρουλκουμαράν Σαπαρατνάμ είναι Μαιευτήρας–Γυναικολόγος. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής, Πρόεδρος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και του Βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολογίας και Μαιευτικής. Ηγείται του Τμήματος Γυναικολογίας και Μαιευτικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στον ελεύθερό του χρόνο, μαζί με τους συνεργάτες του σχεδιάζουν, οργανώνουν και υλοποιούν σεμινάρια και διαδραστικά εργαστήρια αφιλοκερδώς, για τους Επαγγελματίες Υγείας και φοιτητές Ιατρικής προσφέροντας νέες γνώσεις και τεχνικές στη Γυναικολογία–Μαιευτική και Περιγεννητικής Ιατρικής. Ο Σερ Σαπαρατνάμ προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία ιατρών και εγκύων σε σχέση με τον υπερβολικό αριθμό καισαρικών τομών νται στην Κύπρο και να μεταδώσει τα πολλαπλά ωφελήματα του φυσικού τοκετού.

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Ο Μάριος αξιοποιώντας την ειδικότητά του ως Νοσηλευτής, παρέχει φροντίδα σε ασθενείς εκτός ωρών και χώρου εργασίας, χωρίς καμιά ανταμοιβή. Όλα αυτά παρά τα προβλήματα υγείας του και παρά τις οικογενειακές του υποχρεώσεις (παντρεμένος με τρία παιδιά). Ενδιαφέρεται και στηρίζει τόσο τους ασθενείς όσο και τις οικογένειές του και αναλαμβάνει αλλαγές πληγών, αιμοληψίες και κάθε τι που χρειάζεται ένας κλινήρης ασθενής στο σπίτι του. Η ανιδιοτελής προσφορά του είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τον ασθενή που παραμένει σπίτι του και όχι στο νοσοκομείο αλλά και για το Δημόσιο και για την κοινωνία μας γενικότερα, αφού αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου με ήθος, αφοσιωμένου στην ανακούφιση εκείνων που υποφέρουν.

ΚΟΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
Η Κούλα, ιδιοκτήτρια του The Yoga & Pilates Studio εδώ και 16 χρόνια πραγματοποιεί την Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά «Βρες και ’συ το Άστρο σου» Μαζί με εθελοντές που εργάζονται αφιλοκερδώς, ευαισθητοποιεί εταιρείες, και άτομα που συμμετέχουν ενεργά και στελεχώνουν τα περίπτερα από τα οποία το κοινό μπορεί να αγοράσει χειροτεχνίες, φαγητό, ποτό και γλυκά. Η εκδήλωση έχει χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα με συμμετοχή νηπιαγωγείων, ωδείων και μουσικών σχολών. Επίσης η Κούλα, διοργανώνει κάθε δύο χρόνια η πορεία Βήματα ζωής με τη συμμετοχή μελών, εθελοντών, φορέων, οργανισμών και εταιρειών. Όλα τα εσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές διατίθενται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΔΑΜΟΥ
Η Χριστίνα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δικτύου εθελοντών Together Cyprus. Ανέλαβε καθήκοντα ηγέτη στην εκστρατεία Let’s do it Cyprus – Καθαρίζω την Κύπρο 2018 και κατάφερε με την ομάδα της να συγκεντρώσει πέραν των 46.000 εθελοντών.
Το Let’s do it Cyprus! αποτελεί μέρος του Let’s do it World!, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, με στόχο να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Την περίοδο 2012-2015 η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη. Η εκστρατεία Let’s Do It! ξεκίνησε σήμερα μετρά 115 χιλιάδες εθελοντές, και απαλλάσσει το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας από τόνους σκουπιδιών. Είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση στην Κύπρο.

Κατηγορία: Εθελοντές Εργαζόμενοι – Δημόσιος Τομέας

Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους στην κατηγορία Εθελοντές Εργαζόμενοι – Δημόσιος Τομέας επιλέγοντας το όνομα του υποψηφίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
Ο Ανδρέας εργάζεται στην Κεντρική Τράπεζα ως υπεύθυνος συντονιστής ασφάλειας και είναι πολύτεκνος. Αφοσιωμένος εθελοντής στα κοινά και αιμοδότης από μαθητής, το 2000 εντάχθηκε στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας με σκοπό την προσφορά σε περιστατικά κρίσης στον τόπο μας και όχι μόνο. Συνέβαλε ουσιαστικά ως διασώστης στην έκρηξη στο Μαρί, σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές ως δασοπυροσβέστης, καθώς και στις πυρκαγιές του 2007στην Ελλάδα και πρόσφατα στο Μάτι Αττικής. Παρών ήταν και ως διασώστης στις υποδοχές προσφύγων στην Κύπρο. Σήμερα είναι Τμηματάρχης της Ομάδας Διάσωσης Λευκωσίας Κερύνειας της Πολιτικής Άμυνας και ενεργό μέλος σε δενδροφυτεύσεις και εκδηλώσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Η ομάδα Εθελοντών Δήμου Λάρνακας ανέλαβε το εθελοντικό μέρος του 2ου Larnaka Radisson Blu International Marathon στις 18 Νοεμβρίου 2018 καθώς και του αντίστοιχου Μαραθωνίου του 2017. Πέραν των 200 εθελοντών πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου αλλά και τις προηγούμενες μέρες. Ανέλαβαν καθήκοντα σε σημεία τροφοδοσίας και σίτισης των αθλητών, τερματισμού και εκκίνησης των αγώνων, απονομές μεταλλίων, εγγραφές αθλητών και άλλα. Στον 2ο Larnaka Radisson Blu International Marathon συμμετείχαν 10.000 αθλητές. Οι περισσότεροι από τους εθελοντές του 2018 συμμετείχαν και το 2017 αλλά και σε πολλές άλλες αθλητικές δράσεις του Δήμου όπως τα δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Beach Volleyball το καλοκαίρι του 2017.

ΑΝΤΡΗ ΚΑΝΑΡΗ & ΜΑΡΙΑ ΨΙΛΟΛΥΧΝΟΥ
Η ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας έθεσε σαν στόχο να ανταλλάξει με βιοδιασπώμενα όλα τα πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στην πόλη, από σχολεία, εστιατόρια, καφετερίες, έως ξενοδοχεία και σπίτια, κάνοντας τη Λάρνακα την πρώτη πόλη που θα έχει επιτύχει κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Στόχος της η αύξηση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την περιβαλλοντική ρύπανση και η ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες για να εμπνεύσει παρόμοιες δράσεις.
Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και ανήκει στις δράσεις της ομάδας εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα «… επειδή νοιάζομαι… δρω».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Γιώργος που πιστεύει πολύ στη δύναμη της μουσικής, είχε την πρωτοβουλία το 2013 να δημιουργήσει τη νεανική χορωδία «ΜΙΚΡΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ» η οποία είναι σήμερα η μοναδική χορωδία στο πανελλήνιο που ασχολείται αποκλειστικά με το ρεμπέτικο τραγούδι. Στα 6 χρόνια δράσης τους έχουν παρουσιάσει πέραν των 60 μουσικο-χορευτικών παραστάσεων, που οι περισσότερες είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δηλαδή, βοήθησαν με τα έσοδα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, άτομα με ειδικές ανάγκες, το ΚΕΠΑ κ.λπ. Ο Γιώργος ως ιδρυτής και εμπνευστής του σωματείου, προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς εθελοντικά με μόνη αμοιβή την καλή, ποιοτική παρουσίαση των παιδιών, τα οποία είναι ηλικίας από 10-18.

Γ’ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η ομάδα αυτή διοργανώθηκε εθελοντικά και με ιδιαίτερη ευαισθησία και διάθεση στήριξης των παιδιών και απαρτίζεται από καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και δασκάλους δημοτικής εκπαίδευσης αλλά και από μουσικούς. Διοργανώνουν μουσικές φιλανθρωπικές συναυλίες και τραγουδούν αφιλοκερδώς στα εκάστοτε σχολεία όπου εργάζονται, αλλά και όπου αλλού τους ζητηθεί, με στόχο την οικονομική στήριξη ευάλωτων ομάδων και συγκεκριμένα των άπορων μαθητών.
Δεν έχουν χρηματικό ή άλλο όφελος από τη διοργάνωση των συναυλιών, αλλά έχουν αγάπη για αυτό που κάνουν, να βοηθούν, δηλαδή, με τον τρόπο αυτό τους μαθητές που έχουν οικονομική ανάγκη.
Οι εθελοντικές μουσικές συναυλίες πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας εδώ και τέσσερα χρόνια.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΜΥΡΗ
Η Μαρία πιστεύει στον εθελοντισμό και ως εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνη της ομάδας των Μικρών Εθελοντών και των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς. Συνεργάστηκε στενά με τους μαθητές της και υλοποίησε διάφορες δράσεις κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και στον ελεύθερό της χρόνο. Είχε την ευθύνη Κοινωνικού Καταστήματος ειδών Ένδυσης-Υπόδησης και Κοινωνικού Παντοπωλείου. Διοργάνωσε «Παζαράκια Αγάπης» στα Mall και τα έσοδα δόθηκαν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Είχε ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα: Ανάκυκλος, Ανακύκλωση, Τηγανοκίνηση, Ευ-ζω και «Let’s Do It! Cyprus 2018. Διοργάνωσε Διασχολική Ημερίδας με θέμα «Νοιάζομαι και Δρω» και υλοποίησε τη δράση «Καλές Πρακτικές Ασφάλειας και Υγείας εντός και εκτός σχολικού χώρου».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΣΑΒΒΑ
Ο Πολύβιος είναι εθελοντής στη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας από το 1999 και φέρει τον βαθμό Τμηματάρχη -ανώτατος βαθμός εθελοντή στην Πολιτική Άμυνα. Είναι επικεφαλής της Ομάδας Ανταπόκρισης Ορεινής Λάρνακας με έδρα την Ορά. Ο Πολύβιος ζει για να προσφέρει στον συνάνθρωπό του τόσο μέσα από οργανωμένα σύνολα, όσο και ατομικά. Είναι ιδρυτής της Ομάδας Ανταπόκρισης Ορεινής Λάρνακας για τις πυρκαγιές και βοήθεια στους κατοίκους της Ορεινής Λάρνακας σε περίπτωση ανάγκης. Διεξάγει εκπαιδεύσεις και ασκήσεις και εμψυχώνει όλους τους εθελοντές στο δύσκολο έργο τους. Σε κάθε πυρκαγιά ή επικίνδυνο περιστατικό, τρέχει αμέσως να βοηθήσει. Ο αλτρουισμός και η βούληση για ανθρωπιστική προσφορά που επιδεικνύει είναι ανεξάντλητα.

Κατηγορία: Εθελοντές Εργαζόμενοι – Ιδιωτικός Τομέας

Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους στην κατηγορία Εθελοντές Εργαζόμενοι – Ιδιωτικός Τομέας επιλέγοντας το όνομα του υποψηφίου.

ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
O Νίκος εργάζεται στo ξενοδοχείο Annabelle εδώ και 35 χρόνια. Οι αρχές, οι αξίες, τα ιδεώδη, η ευαισθησία του και οι άοκνες προσπάθειές του τον οδηγούν στον προσωπικό του χρόνο να ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό προσφέροντας σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και συνανθρώπους του στην Πάφο. Τα τελευταία 5 χρόνια με δική του πρωτοβουλία είναι δίπλα σ το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού – Πάφου και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις ενέργειες που γίνονται όσον αφορά την προσφορά φαγητού, ενδυμάτων, υποδημάτων, επίπλων και άλλων ειδών ανάγκης στις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια.
Ο εθελοντισμός για τον Νίκο είναι κατάθεση ψυχής και τρόπος ζωής.

STRESSBALL
Ένας παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Αγαπώ την Κύπρο», διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Stressball». Όραμα των διοργανωτών ήταν η προβολή και ανάδειξη γνωστών και άγνωστων περιοχών του νησιού και του πολιτισμού μας. Στόχος, να αναδειχθεί η ιστορικότητα της χώρας μας, ο φυσικός της πλούτος, το κράμα του παρελθόντος και του μέλλοντος. Γιατί μέσα από την αποτύπωση μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να αγαπούμε οτιδήποτε μας ανήκει.
Συγκεντρώθηκαν πέραν των 1.000 φωτογραφιών με συμμετοχές από 16 διαφορετικές χώρες.
«Από τα Παιδιά για Παιδιά»… Η δράση αυτή διεξήχθη σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Κύπρο με συμμετοχή πέραν των 2.000 μαθητών.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
H Μαρία είναι Οικονόμος του Hilton, και δείχνει μεγάλη ευαισθησία βοηθώντας την τοπική κοινότητα και ιδιαίτερα τα παιδιά. Από το 2011, είναι Πρόεδρος του Hilton Cyprus Charity Foundation. Συμβάλλει ουσιαστικά με τη διοργάνωση φιλανθρωπικών γευμάτων και δείπνων προς υποστήριξη οργανώσεων που έχουν ανάγκη δωρεών, όπως του Συμβουλίου Πρόνοιας των Ασθενών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ. και το ίδρυμα Μάνα. Προσφέρει επίσης βοήθεια στην κοινότητα των νέων της Αγίας Σκέπης ώστε να μαθαίνουν οι νέοι να προετοιμάζουν εύκολα και υγιεινά γεύματα χρησιμοποιώντας τα (βιολογικά) αγροτικά προϊόντα τους. Επιπλέον, τους προσφέρθηκαν 10 τραπέζια καφετέριας και συμφωνήθηκε συμφωνία για την αγορά των βιολογικών τους σταφίδων.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ REMEDICA
Η ομάδα εθελοντών της Remedica λαμβάνει μέρος ενεργά και στηρίζει οικονομικά δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου, σε ό,τι αφορά το Περιβάλλον, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Υγεία και την Κοινωνία. Στη δράση της περιλαμβάνονται, βοήθεια στους πυρόπληκτους της Ελλάδας με χρηματικό ποσό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης προσφέρει οικονομική στήριξη για οικογένεια πρώην συναδέλφου, που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Στηρίζει μέσω πώλησης συμβολικών δώρων συμμετέχοντας στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, σε συνεργασία με ΠΡΟΣΒΑΣΗ και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ.
Βοηθά οικογένειες προμηθεύοντας τις με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και δωροκουπόνια από υπεραγορά σε συνεργασία με Fundraising.

ΑΝΤΡΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Η Άντρη εργάζεται στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος από το 2010. Στον ελεύθερό της χρόνο έχει ενεργό συμμετοχή ως μέλος και εθελόντρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως ΠΑΣΥΚΑΦ, Ερυθρός Σταυρός, Europa Donna, Καραϊσκάκειο και Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος Ζωή. Διοργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, εράνους, παγκύπρια και ευρωπαϊκά συνέδρια.
Εκπροσώπησε την Κύπρο ως survivor cancer στο YOUTH CANCER FORUM, στη Λιθουανία, που φιλοξένησε νεαρούς survivors cancer από 24 χώρες. Δραστηριοποιείται και συμμετέχει ως μέλος και γραμματέας σε πάρα πολλά Συμβούλια και Οργανώσεις. Κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο Επιμελητηρίου νέων Λευκωσίας και γι’ αυτήν ο εθελοντισμός είναι καθημερνή πράξη και στάση ζωής.

Κατηγορία: Ενεργός Μαθητής Λυκείου

Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους στην κατηγορία Ενεργός Μαθητής Λυκείου επιλέγοντας το όνομα του υποψηφίου.

SARKIS SHADDAREVIAN
Ο Σαρκίς ίδρυσε το Voice4me με σκοπό να ενθαρρύνει νέους αλλά και τους ενήλικες να εκφράσουν τα θετικά τους συναισθήματα απέναντι στους ανθρώπους που βιώνουν το δράμα του ξεριζωμού από τις πατρίδες τους, μέσω της λογοτεχνίας, της τέχνης και της έρευνας.
Δημιούργησε τρία βιβλία. Το «A country ashore» που περιέχει 16 μικρές ιστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα. Το «Τhe song of a sparrow», με ποίηση και τέχνη με θέμα τον πόλεμο και τους πρόσφυγες στον 21ο αιώνα και το «Μemories of escape» με αληθινές ιστορίες προσφύγων του σήμερα, θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ο Σαρκίς προσφέρει συνεχώς εθελοντική βοήθεια σε μονάδες και χώρους προσφύγων.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η Αναστασία ξεχώρισε για τη συμμετοχή της σε πολλές δράσεις του Λύκειου Κολοσσίου και άλλων κοινωνικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών φορέων. Τραγούδησε στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου με τη Μελίνα Ασλανίδου στη συναυλία: «Ες γην Κουρίου φιλαλληλούμεν άνευ …» στις 26 Ιουλίου 2017. Επίσης τραγούδησε στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις «Πράξη σεβασμού στη ζωή και στον άνθρωπο» και έπαιξε και τραγούδησε στο θεατρικό Πιζανέλλα, το Ρόδον της Κύπρου με θέμα την ιστορία της Αροδαφνούσας της Κύπρου. Συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις όπως αγώνα καλαθόσφαιρας στην περιβαλλοντική εκστρατεία «Save the planet» του Ερυθρού Σταυρού. Ακόμη μαζί με άλλα παιδιά ψυχαγώγησε με χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια ηλικιωμένους στο Κωνσταντίνειο Κέντρο Αποκατάστασης Ηλικιωμένων.

ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΑΦΚΟΥ
Η Στέλλα συμμετείχε εθελοντικά σε πολλές δράσεις του Λυκείου Κολοσσίου και άλλων κοινωνικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών φορέων. Εργάστηκε στα Προγράμματα «Μέρα» και «Unesco» κατά τη σχολική χρονιά 2018 και παρουσίασε σε Παγκύπρια Συνέδρια πορίσματα για την Ενεργό Πολιτότητα των μαθητικών συμβουλίων και το μεταναστευτικό.
Συμμετείχε σε φιλανθρωπικές δράσεις του Ερυθρού Σταυρού, όπως στο Μαθητικό Συνέδριο «Ο ρόλος των Ερυθροσταυριτών νέων σε μια σύγχρονη κοινωνία ενεργών πολιτών» αλλά και στην περιβαλλοντική εκστρατεία «Save the planet» του τμήματος Νέων του Ερυθρού Σταυρού για ενημέρωση και χορήγηση μεταλλικών καλαμακιών δωρεάν στον κόσμο. Επίσης πρωτοστάτησε με ομάδα μαθητών τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια σε ηλικιωμένους στο Κωνσταντίνειο Κέντρο Αποκατάστασης.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Το 2018 η Βασιλεία ως μέλος της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, που καθοδηγείται από την Επίτροπο Δικαιωμάτων του Παιδιού συμμετείχε στις συναντήσεις της ομάδας. Συμμετείχε επίσης σε συναντήσεις του ΕΝΥΑ, το οποίο με την καθοδήγηση της κ. Κουρσουμπά έχει θέμα την ψυχική υγεία των παιδιών στην Ευρώπη. Το βίντεο που ετοιμάστηκε προβάλλεται σε όλη την Ευρώπη. Συνέβαλε στην εκστρατεία υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών, το λογότυπο #thinkright στο γάλα Χαραλαμπίδης – Κρίστης και διάφορα θεατράκια. Συμμετείχε σε συναντήσεις της Παιδοβουλής, εκφώνησε ομιλία σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου με θέμα την ένταξη των παιδιών με αναπηρίες στην εκπαίδευση και είναι εθελόντρια στο «Βαγόνι Αγάπης» που συγκεντρώνει τρόφιμα για άπορες οικογένειες.

ΜΑΡΙΝΑ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ
Η Μαρίνα κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 ως άριστη και με ήθος μαθήτρια του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στον εθελοντισμό. Ήταν ενεργό μέλος των Μικρών Εθελοντών, βοήθησε στη λειτουργία Κοινωνικού Καταστήματος και Κοινωνικού Παντοπωλείου στο σχολείο της. Συμμετείχε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων – «Παζαράκια Αγάπης» στα Mall τα έσοδα των οποίων δόθηκαν στο Καραϊσκάκειο και στο ΠΣΣΕ. Ήταν υπεύθυνη για τη συλλογή των τηγανελαίων στο πρόγραμμα ΑΚΤΗ-ΤΗΓΑΝΟΚΙΝΗΣΗ και συμμετείχε στη διοργάνωση Διασχολικής Ημερίδας με θέμα «Νοιάζομαι και Δρω» – «Το σχολείο μας συναντιέται με την Αειφορία». Πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον τομέα Δράσης Δραστηριότητας και Κοινωνική Προσφορά και βραβείο πιο δραστήριου μαθητή στον τομέα της Κοινωνικής και Εθελοντικής Εργασίας.

Ειδική Κατηγορία: Στρατεύσιμοι

Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους στην ειδική κατηγορία Στρατεύσιμοι επιλέγοντας το όνομα του υποψηφίου.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΗΛΙΑ
O Eιρηναίος είναι εθελοντής και τρέχει…πολύ επενδύοντας την ενέργειά του σε δράσεις που έχουν στόχο να ενισχύσουν τόσο τους συνανθρώπους μας όσο και την ιδέα του Εθελοντισμού γενικότερα. Γι΄αυτό έτρεξε στον 9ο αγώνα ανώμαλου δρόμου, απόσταση 5 χλμ., στην περιοχή Αθαλάσσας στο στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ» κατά τον ετήσιο αγώνα ανώμαλου δρόμου. Επίσης ο Ειρηναίος συνέβαλε στην επίτευξη της ολοκλήρωσης της διαδρομής 60 χιλιομέτρων σπρώχνοντας με καροτσάκι ένα ανάπηρο κορίτσι στο πλαίσιο του υπερμαραθώνιου «τρέχω για ένα όνειρο εκπληρώνοντας μια ευχή». Έτρεξε 5 χιλιόμετρα στην πανευρωπαική εκδήλωση be active night καθώς και στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμο στο πλαίσιο του 2ου RADISSON BLU INTERNATIONAL LARNAKA MARATHON.

ΚΕΛΕΠΕΣΙΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο Αλέξανδρος ως εθελοντής, συνέβαλε δυναμικά στη δημόσια προβολή του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2014-2015 μέσω διαγωνισμών, δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και κοινωνικής προσφοράς. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το «etwinning» κατά τη χρονιά 2013-2014. Επίσης εργάστηκε εθελοντικά στη δημιουργία βοτανόκηπου για το πρόγραμμα «let’s do it cyprus-καθαρίζω την Κύπρο», ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του σε προγράμματα εθελοντών των συνδέσμων «Ένα όνειρο μια ευχή» και «Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό». Είχε ενεργή συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών του σχολείου κατά τη χρονιά 2014-2015 και πήρε βραβείο δ.δ.κ. κατά τις χρονιές 2014-2015 και 2017-2018 καθώς και αναγνώριση της δράσης του από το Υπουργείο Παιδείας ως «εξαιρετική».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΠΟΤΤΑΣ
Ο Γιώργος είχε πάντα επιθυμία να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και να βοηθήσει σε κάποιο σκοπό που θα ωφελούσε την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Το κατάφερε και νιώθει ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό με την εθελοντική συμμετοχή του στο «NO SHAVE NOVEMBER» που διοργάνωσε το σχολείο του για τη στήριξη του Κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας Αροδαφνούσα το οποίο ανήκει στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
O Συμεών θέλοντας να συνδράμει όσο μπορούσε την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, ανέπτυξε ιδιαίτερη εθελοντική δραστηριότητα βοηθώντας στο συσσίτιο απόρων το οποίο διοργανώνεται εδώ και χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Παράλληλα βοηθούσε και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως. Επίσης συνέβαλε ιδιαίτερα κι έκανε μεγάλη προσπάθεια στην ενέργεια για συλλογή φαρμάκων και ενδυμάτων για την Ιεραποστολή στην Αφρική καθώς και στη συλλογή οικονομικής βοήθειας για τα πεινασμένα και άρρωστα παιδάκια της Αφρικής. Ο Συμεών συμμετείχε ακόμη εθελοντικά στην ομάδα στήριξης ασθενών του Νοσοκομείου Λεμεσού και στήριξε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη ανθρώπινης επαφής και συντροφιάς με επισκέψεις σε γηροκομεία της πόλης.

ΜΕΪΤΑΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Μαρίνος πάντα χαρακτηριζόταν για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Αυτή την ακεραιότητα την απέδειξε και έμπρακτα όταν κατά τη διάρκεια της θητείας του κι ενώ βρισκόταν σε διανυκτέρευση από τη μονάδα, βρήκε πορτοφόλι στον δρόμο. Ο Μαρίνος δεν δίστασε ούτε στιγμή και το παρέδωσε αμέσως σε αστυνομικό σταθμό, μια πράξη που τον τιμά ιδιαίτερα και τον έχει ξεχωρίσει.

ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΦΟΙΒΟΣ
Ο Φοίβος αγαπά ιδιαίτερα τη φύση και ο εθελοντισμός και η βοήθεια σε ό,τι αφορά τον τόπο είναι γι’ αυτόν τρόπος ζωής. Από 6 χρονών ο Φοίβος συμμετέχει στον προσκοπισμό και η προσφορά του Φοίβου στην κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη αφού ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα σε πάρα πολλές δράσεις κοινωνικής προσφοράς και έχει αναδειχθεί Πρόσκοπος Δημοκρατίας το 2017. Συμμετείχε δραστήρια στην αναδάσωση της περιοχής Σολέας που είχε καταστραφεί μετά από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε κάνει κάρβουνο το καταπράσινο δάσος της όμορφης αυτής περιοχής.